Međunarodna saradnja

  1. Memorandum o saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Instituta ekonomskih nauka Beograd, potpisan 06.10.2010. godine;
  2. Sporazum o saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu, potpisan 30. novembra 2010. godine;
  3. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ekonomskog fakulteta u Banja Luci, Univerziteta u Banja Luci, potpisan 10.01.2011. godine;
  4. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Univerzitet Crne Gore, potpisan 25.02.2011. godine;
  5. Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam Kotor, Univerzitet Crne Gore, potpisan 21.02.2011. godine;
  6. Memorandum o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Društva za tržišne studije, Sarajevo, potpisan 28.03.2011. godine;
  7. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ekonomskog fakulteta Univerziteta  "Sv.Ćirilo i Metodije" - Skoplje, potpisan, Zenica 14.07.2011. godine.
30.04.2014.
Seminar na engleskom jeziku za studente Ekonomskog fakulteta na temu "Upotreba statistike u naučno-istraživačkom radu"

Obavještavaju se studenti da će prof. Schulte (Njemačka) održati seminar na engleskom jeziku za studente Ekonomskog fakulteta na temu "Upotreba statistike u naučno-istraživačkom radu". Seminar će trajati od ponedjeljka, 05.05.2014. godine do petka, 09.05.2014. godine, sa početkom u 14:00 sati. Po završetku seminara, studentima će biti podijeljeni Certifikati o učešću.

Svi zainteresovani studenti se trebaju prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 05.05.2014. godine do 12:00 sati, na e-mail dijana.husakovic@ef.unze.ba.

18.04.2014.
Predavanje gostujućeg profesora Joseph Lough (SAD)

U petak, 04.04.2014. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici održano je zanimljivo predavanje na engleskom jeziku na temu „Čikaška škola ekonomije – istorijski pregled“. Predavanje je održao prof. Joseph Lough sa Univerziteta u Kaliforniji (SAD), a prisustvovali su brojni zainteresovani studenti.

Ostale fotografije se mogu pogledati ovdje.

04.10.2013
Istraživačka radionica u Portorožu, Slovenija

U okviru Resita mreže, od 30.08. do 02.09. 2013. g., u Portorožu (Slovenija) je organizovana istraživačka radionica. Ova aktivnost predstavlja nastavak ranije započete istraživačke radionice održane u Zenici krajem prošle godine.

Radionici su prisustvovali istraživači iz zemalja članica Resita mreže a voditeljica radionice bila je prof. dr. Mateja Drnovšek sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani. Pored istraživačkog dijela ovaj događaj sadržavao je i posjetu kulturno-historijskim i turističkim znamenitostima (Postojna, Piran, Kopar) te obilazak privrednih kapaciteta i upoznavanje realizovanih poduzetničkih ideja u tom dijelu Slovenije.

Ispred Ekonomskog fakulteta UNZE radionici je prisustvovao doc. dr. Jasmin Halebić, prodekan za naučno-istraživački rad.

Ostale fotografije se mogu pogledati ovdje.

23.06.2013
Ljetna akademija mreže Resita na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu održana je Ljetna akademija Resita mreže – akademske mreže za poduzetništvo i inovacije univerziteta Jugo-istočne Evrope.

Na akademiji su učestvovali predstavnici univerziteta: Njemačke, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Albanije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Akademiju je otvorio prof. dr. Sabahudin Ekinović, rektor Univerziteta u Zenici.

U radnom dijelu akademije održana su tri akademska izlaganja o inovativnim poslovnim modelima, GEM izvještaju za BiH i pitanju konkurentnosti zemljama članicama Resita mreže. Akademija je bila prilika i za planiranja aktivnosti u 2014. godine.

Učesnici akademije su se drugog dana upoznali sa historijskim znamenitostima i kulturnim sadržajima u Kaknju i Travniku. Ova godišnja akademija je održana od 13.06. do 16.06.2013. godine.

Ostale fotografije se mogu pogledati ovdje.

20.03.2013
Radni sastanak u Boru (Srbija)

Na Tehničkom fakultetu Bor (Univerzitet u Beogradu) u periodu 14.-17.03.2013. g., održan je radni sastanak u organizaciji Resita mreže. Tema sastanka je razvoj programa za master studij (II ciklus) u oblasti evropskog poduzetništva pod nazivom EUROPRENEUR sa ciljem aplikacije na Erasmus Mundus program.

Učesnici ispred Ekonomskog fakulteta UNZE su: doc. dr. Jasmin Halebić i doc. dr. Almir Alihodžić. U sklopu radnog sastanka obavljena je i posjeta kompaniji RTB u Boru (www.rtb.rs).

Ostale fotografije se mogu pogledati ovdje.