Dobrodošli na oficijelnu web stranicu Ekonomskog fakulteta u Zenici

Na Ekonomskom fakultetu se izvode I i II ciklus studija iz oblasti ekonomskih nauka na studijskim programima Menadžment preduzeća, te Računovodstveni i revizijski menadžment.

Gotovo 1.000 studenata svakodnevno stječe visoko obrazovanje i stječu kompetencije kako bi postali diplomirani ekonomisti i što uspješnije započeli svoje poslovne karijere.

Početkom akademske 2015/2016. godine dovršena je izgradnja Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Nova zgrada je opremljena novom opremom što će značajno unaprijediti kvalitet rada, djelovanja i nastave na Ekonomskom fakultetu.

Aktuelnosti

26.12.2016.

AKTIVIRANJE ZABRANE PRISTUPA PRIJAVLJIVANJU ISPITA U JANUARSKO-FEBRUARSKOM ISPITNOM ROKU U ISSS-U
 

Obavještavamo studente da smo u ISSS-u aktivirali zabranu pristupa prijavljivanju ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku. Studenti ispite nisu u mogućnosti prijaviti putem vlastitih korisničkih računa. Prijava ispita  moguća je nakon ovjere semestra za redovne studente prvog ciklusa studija i ovjere semestra i regulisanja finansijskih obaveza prema Ekonomskom fakultetu za redovne samofinansirajuće i vanredne studente.

14.12.2016.

IZAŠAO SEDMI BROJ ČAOPISA BH EKONOMSKI FORUM
 

Jedan od ciljeva ovog broja je akademskoj javnosti i široj čitalačkoj publici predstaviti i ponuditi kao i u prethodnim brojevima, probrane, visoko kvalitetne članke izrasle iz doktorskih disertacija i magistarskih radova, nastavljajući ono što je započeto već od prvog broja, njegovanje i izgradnja naučno-stručnog usmjerenja časopisa.

13.12.2016.

SEDMI SAJAM STIPENDIJA
 

Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kroz partnerske univerzitete u Evropi, ali i šire, Univerziteta u Sarajevu je više godina zaredom organizator sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im se omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

08.12.2016.

PROGRAM "BEST OF SOUTH-EAST"
 

U okviru programa "Best of South-East" Univerzitet u Gracu raspisuje poziv i studentima iz Bosne i Hercegovine da izvrše prijavu učešća u edukativnim programima akademske 2017/2018. godine.

Rok za prijavu je 12.12.2016. godine.

Više o ovom programu na: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/.

24.11.2016.

UČEŠĆE STUDENATA PRAVNOG I EKONOMSKOG FAKULTETA U PROJEKTU „OUTREACH TO UNDERGRADUATE STUDENTS“ #E4U
 

U okviru EUSR projekta „Outreach to undergraduate students“ studenti sa četrnaest javnih fakulteta iz BiH takmičit će se u kreiranju i plasiranju kreativnih javnih kampanja sa ciljem utjecanja i unaprijeđenja percepcije mladih o socijalno-ekomomskim mjerama (a radi implementacije Reformske agende BiH) u oblasti obrazovanja i zapošljavanja.

 

17.11.2016.

PRIJEM KOD DEKANA
 

Dana 15.11.2016. godine održan je prijem najboljim studenticama svake godine studije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici od strane Dekana dr. sc. Alaudina Brkića.

12.11.2016.

ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE - PROF. DR. DEJANA ERIĆA
 

Dana, 10. i 11. 2016. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici je prisustvovao gostujući prof.dr Dejan Erić gdje je na predmetu: Bankarstvo i finansijska tržišta u razvoju (Master studij, smjer: Poslovne i javne finansije) održao predavanje na temu: Efikasnost finansijskih tržišta, regulacija finansijskih tržišta, finansijske i ekonomske krize i tržište dionica i obveznica.

12.11.2016.

ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE - V. PROF. DR. SRĐANA FURTULE
 

Dana, 09. i 10. 2016. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici je prisustvovao gostujući v.prof.dr Srđan Furtula gdje je na predmetu: Bankarstvo i finansijska tržišta u razvoju (Master studij, smjer: Poslovne i javne finansije) održao predavanje na temu: Monetarni sistem EU sa osvrtom na zemlje Zapadnog Balkana. 

06.11.2016.

PROCREDIT ENTRY PROGRAMME
 

ProCredit Bank is a development-oriented commercial bank for small businesses and for ordinary people wishing to save and to conduct their banking business on a fair and transparent basis. We invest extensively in the training and development of our staff in order to create an open and efficient working atmosphere and to provide friendly and competent (customer) service for our clients.

 

18.10.2016.

KONKURSI - UNIJA STUDENATA
 

Konkurs za imenovanje sekretara unije studenata univerziteta u Zenici

Konkurs za imenovanje članova Senata Univerziteta u Zenici iz reda studenata
                       Univerziteta u Zenici

Konkurs za imenovanje članova Odbora za kvalitet Univerziteta u Zenici iz reda
                       studenata Univerziteta u Zenici

Konkurs za imenovanje članova Foruma stakeholdera Univerziteta u Zenici iz
                       reda studenata Univerziteta u Zenici

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Sljedeća >>

EFZE