E-mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444
E-mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

AKADEMIJA IZVRSNOSTI (EXCELLENCE ACADEMY) U SARADNJI SA EKONOMSKIM FAKULTETOM UNIVERZITETA U ZENICI ORGANIZIRALA JE EDUKACIJU „LIDERSTVO I MOTIVACIJA 2023

“Akademija Izvrsnosti (Excellence Academy) u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici organizirala je edukaciju „Liderstvo i motivacija 2023“ 20. marta 2023. god. u Sarajevu u Hotelu Europe. Trideset studenata Fakulteta je učestvovalo u cjelodnevnoj edukaciji koja je imala za cilj potaknuti liderske vještine kod mladih koje će doprinijeti pozitivno njihovom ličnom razvoju i društvu u Bosni i Hercegovini.
 
Program je uključivao edukaciju iz oblasti:  Komunikacija i Marketing; Kulturni pluralizam; Menadžment organizacija; Motivacija i lični razvoj. Predavači i panelisti na edukaciji bili su Nađa Lutvikadić-Fočo, Edin Branković, Milan Todorović i Tarik Isaković. Uspješnoj organizaciji događaja doprinijeli su Ilma Dedić-Grabus, Tarik Moćević i tim Akademije Izvrsnosti. U sklopu edukativnog programa studenti su obišli i staru jezgru grada Sarajeva te posjetili Muzej Jevreja, Katedralu Srca Isusova, Sabornu Crkvu, Begovu džamiju i Carevu džamiju.
 
„Drago nam je što smo sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Zenici i studentima Fakulteta mogli ostvariti ovu vrstu edukacije koja je prepoznata i nagrađivana u izboru Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC). Također, zahvalni smo predavačima, panelistima i prijateljima Akademije Izvrsnosti koji su nesebično doprinijeli uspjehu ove edukacije. Nadamo se da će naši alumnisti nastaviti dalje prenošenje znanja i iskustva budućim generacijama polaznika Akademije i šire.“ riječi su mr. sci. Edina Brankovića, osnivača Akademije Izvrsnosti i reprezentativca Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze.
 
Radi podsjećanja, Akademija Izvrsnosti je svjetski prepoznat i nagrađivan društveni projekat u izboru  Međunarodnog olimpijskog komiteta u oblasti “Sport i društveni razvoj” u 2016. god. i 2018. god. U proteklih sedam godina djelovanja Akademije preko 1.000 mladih je učestvovalo u sportskim, edukativnim i kulturnim programima.”

Arhiva