Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Održana 8. Međunarodna Naučno-stručna konferencija razvoj poslovanja 2018: Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji

Ponosni smo da možemo objaviti da se 14. i 15.11.2018. godine održala dvodnevna, osma po redu Međunarodna naučno-stručna konferencija Razvoj poslovanja 2018: Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Suorganizatori Konferencije bili su  Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banja Luci, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu i Ekonomski fakultet Univerziteta u Crnoj Gori.

Konferencija je podržana od strane glavnog pokrovitelja Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i više sponzora: kompanija Nedjing d.o.o. Tešanj, AS HOLDING d.o.o. Tešanj, Babilon d.o.o. Tuzla, Almy d.o.o. Zenica, HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, Prograd Holz d.o.o. Žepče, IGM d.o.o. Visoko, Koteks d.o.o. Tešanj, zatim Ministarstva finansija Kantona Sarajevo, te Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.  Uzimajući u obzir izuzetno uspješnu saradnju sa suorganizatorima i sponzorima, izražava se želja za nastavkom saradnje u budućnosti.

Budući da je jedan od osnovnih ciljeva BDC-a 2018. bio da okupi akademike, autore, naučnike i praktičare iz Bosne i Hercegovine i regiona da podijele svoja istraživanja, dobru praksu i raspravljaju o uzbudljivim putevima zemalja u tranziciji, ovim putem ističemo da je isti u potpunosti ostvaren i da je zabilježena do sada najveća zainteresovanost i posjećenost Konferenciji u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici i suorganizatora.

14.11.2018. svoje radove su prezentovali uvaženi uvodničari 8. Međunarodne naučno-stručne konferencije Razvoj poslovanja 2018: Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji u prostorijama hotela Dubrovnik. Izlaganjima uvaženih predavača prisustvovalo je preko 150 učesnika, a nakon izlaganja uvodničara prostorije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, na čelu sa Dekanom doc.dr.sc. Alaudinom Brkićem, posjetili su Akademik prof.dr.sc. Rajko Tomaš, prof.dr.sc. Dragan Đuričin, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić, prof.dr.sc. Petar Veselinović i prof.dr.sc. Srđan Furtula. Ovom prilikom uručeni su pokloni od strane gostiju uvaženom Dekanu Brkiću, te su dogovoreni pravci budućeg djelovanja i daljnje saradnje između Ekonomskog fakulteta Univerziteta Zenici i Ekonomskih fakulteta suorganizatora iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Drugog dana Konferencije, 15.11.2018., svoja naučno-stručna djela su u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici prezentovali autori i koautori, čiji će radovi biti objavljeni u Zborniku radova, koji izdaje Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici. Tom prilikom događaj je privukao naučnike i praktičare iz mnogih disciplina da prezentiraju svoja istraživanja, razgovaraju o ekonomskim mogućnostima i izazovima sa kojima se suočavaju zemlje u tranziciji.

Po završetku izlaganja (ko)autora, dodijeljeni su Certifikati učesnicima 8. Međunarodne naučno-stručne konferencije Razvoj poslovanja 2018: Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji, te Zahvalnice uvaženim sponzorima.

Zbornik radova

Zbornik radova 2021 – pogledaj

Zbornik radova 2018 – pogledaj

Zbornik radova 2015 – pogledaj

Zbornik radova 2013 – pogledaj

Zbornik radova 2012 – pogledaj

Zbornik radova 2011 – pogledaj

Zbornik radova 2010 – pogledaj

 

Registracija

Radovi učesnika Konferencije BDC 2018 ne podliježu obavezi plaćanja kotizacije.

Troškove povezane sa organizacijom Konferencije snosi organizator: Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici. To uključuje registraciju, štampanje registracionog i promotivnog materijala, te Zbornika radova, kao i zajedničku večeru dobrodošlice za sve učesnike na prvi dan održavanja Konferencije.

Organizator samo za ovlaštene predstavnike suorganizatora, te inostrane učesnike čiji radovi budu uvršteni u program Konferencije preuzima obavezu snošenja troškova dvodnevnog smještaja u hotelu Dubrovnik.

en_USEN