Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

MEMORANDUM O SARADNJI UREDA ZA REVIZIJU INSTITUCIJA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE I EKONOMSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI

U utorak, 26.12.2023. godine potpisan je  Memorandum o saradnji Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prepoznajući zajednički interes za poticanje eksperimentalnog načina razmišljanja, intenziviranja inovacija i razvoja revizijske profesije,  afirmišući vrijednosti i koristi vrhovnih revizijskih institucija u pokretanju promjena u životima građana, kao i prestiž Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici kao institucije visokog obrazovanja u domenu ekonomskih nauka kreirana je platforma za kontinuiranu saradnju i dijalog.

Generalni revizor Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine mr. sc. Dževad Nekić, rukovoditeljica Sektora za razvoj, metodologiju i upravljanje kvalitetom Ureda mr. sc. Mia Buljubašić, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici doc. dr. sc. Ajla Muratović-Dedić, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja doc. dr. sc. Jasmina Džafić, kao i prodekan za naučnoistraživački rad prof. dr. sc. Nino Serdarević su istakli važnost saradnje vrhovnih revizorskih institucija sa akademskom zajednicom, a posebno za studente Ekonomskog fakulteta.

Arhiva

en_USEN