Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

ODRŽANA KONFERENCIJA PODUZETNIČKIH IDEJA

Dana 23.12.2023. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici održana je Konferencija poduzetničkih ideja u suorganizaciji sa BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities i Fondacijom poduzetnika u BiH. Konferencija poduzetničkih ideja je okupila 21 tim mladih između 18 i 25 godina koji su predstavili svoje ideje stručnom žiriju. Bitno je pomenuti da su u organizaciji ove Konferencije učestvovali alumnisti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici. 

Na početku Konferencije prisutnim se obratili Ismail Šehić, direktor BRAVO i FP u BiH, doc. dr. sc. Ajla Muratović-Dedić, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i Samir Šibonjić, ministar privrede ZDK. Prije takmičarskog dijela održana je panel diskusija na kojoj su predstavljenje uspješne poduzetničke ideje i iskustva. Panelisti su bili: Oliver Pecirep, vlasnik i osnivač preduzeća Sustain A Card – Sustainable Eco-Friendly Cards, zatim Melisa Hujić, vlasnica biznisa Etiquette, Vedad Dedić, osnivač brenda DDC Solution i Sanita Kurbegović Huskanović, vlasnica biznisa Bubamara-platnena majstorica. Poduzetničke priče o usponima i padovima koji su oblikovali njihov put do uspjeha su bile izuzetno motivirajuće.

Nakon motivirajućih uvodnih obraćanja i panel diskusije, prijavljeni timovi su prezentirali svoje poduzetničke ideje, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika. Za najbolje timove proglašeni su: “Quattroom”, “Ecorevive”, “Akses”, “Invicta”, “Holozoo”, čime su osvojili priliku za mentorstvo tokom sljedećih 6 mjeseci. Mentorstvo će im omogućiti da usavrše svoju ideju i predstave je na događaju “U SUSRET DOMOVINI”, koji okuplja investitore bh. korijena, pružajući priliku da privuku njihovu pažnju i osiguraju finansiranje njihove ideje. Čestitamo pobjednicima i želimo im mnogo uspjeha u daljem radu!

Arhiva

en_USEN