Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Održana svečana ceremonija povodom početka radova na amfiteatru i kantini Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerzitete u Zenici

Danas je u holu Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici održana svečana ceremonija povodom početka radova na amfiteatru i kantini u svrhu unapređenja uslova studiranja. Ovom prilikom su se prisutnima, koji su svojim prisustvom uveličali današnji događaj, obratili Rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Jusuf Duraković, Dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici prof.dr. Ajla Muratović-Dedić, Dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prof.dr. Larisa Velić, ali i predstavnici vlasti, odnosno Premijer Zeničko-dobojskog kantona prof.dr. Nezir Pivić.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici je ponosan na činjenicu da naši studenti imaju priliku svjedočiti značajnom poboljšanju uslova studiranja u svim aspektima i prilagođavanju našeg djelovanja izazovima budućnosti. Ukoliko želimo postati društvo znanja i ostvariti društveno blagostanje treba optimalno ulagati u obrazovanje.
Obzirom na dostupnost visokog obrazovanja finansiranog od strane društva, mladi imaju priliku razviti svoje vještine i pripremiti se visokotehnološko ekonomsko okruženje. Okončanjem ovog infrastrukturnog ulaganja studenti, uključujući one koji trenutno upisuju Fakultet, će iskusiti zavidne uslove studiranja na Ekonomskom fakultetu, na svom putu razvoja i njihovom osposobljavanju za budućnost i rad kroz sticanje znanja i vještina.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici je dokazao da je respektabilno mjesto gdje se obrazuju poduzetnici, lideri, kao i oni koji brzo zauzmu zaslužene pozicije na tržištu rada.

Arhiva

en_USEN