Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Održana X. Međunarodna naučno-stručna konferencija BDC 2024: Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana

S ponosom ističemo da je održana deseta po redu Međunarodna naučno-stručna konferencija BDC 2024: Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana. Konferenciju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici, a ove godine imali smo čast sarađivati sa čak pet suorganizatora – Ekonomski fakulteti Univerziteta u Sarajevu, Tuzli i Kragujevcu, zatim Fakultet inženjerskih tehnologija Univerziteta u Kragujevcu, te Privredna komora ZDK.

Ističemo da je glavni cilj ovogodišnje Konferencije bio promovirati savremene koncepte digitalne transformacije poslovanja kroz aktuelna istraživanja izazova s kojima se susreće privatni sektor, ali i predstavnici javne vlasti i privrednih društava, institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini i regionu, kao i politika kojima se potiče transformacija na digitalnu ekonomiju.

Koristimo ovu priliku da se posebno zahvalimo našoj finansijskoj podršci od strane Europske Unije, GIZ-a i Federalnog ministarstva, kao i svim kompanijama koje su dale svoj doprinos u organizaciji Konferencije. Posebne zahvale idu i svim suorganizatorima na saradnji, uz nadu da će se ova uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti. Posebno hvala izlagačima plenarnog dijela Konferencija, te autorima akademskih radova, koje je na jednom mjestu okupila ova istinski aktuelna tema.

Arhiva

en_USEN