Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

ODRŽANO PREDAVANJE STRUČNJAKA IZ PRAKSE - PREDSTAVNICI KOMPANIJE PwC

U nastavni proces na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici redovno se uključuju i stručnjaci iz prakse iz različitih kompanija s različitim znanjima i poljima djelovanja. Prenošenje znanja se, dakle, ne ograničava samo na teorijska znanja, već se studenti potiču i na analitičko
razmišljanje o praktičnim problemima. U petak 12.04.2024. godine studentice i studenti IV godine studija na smjeru Finansije i računovodstvo imali su priliku u okviru predmeta Vrednovanje preduzeća, u prisustvu šefa studijskog programa Finansije i računovodstvo, slušati predavanja cijenjenih stručnjaka iz prakse Lane Arnautović i Dejana Livančića, predstavnika multinacionalne kompanije PwC (PricewaterhouseCoopers). Kompanija PwC jedna je od vodećih svjetskih multinacionalnih kompanija za profesionalne usluge, a koja pomaže organizacijama i pojedincima da stvore vrijednost koju traže pružajući kvalitetne usluge u domenu osiguranja, poreza i konsaltinga.

Integracija stručnjaka iz prakse u nastavni proces na ovaj način, ne samo da obogaćuje iskustvo studiranja, već gradi most između Fakulteta i realnog sektora, što je ključno za oblikovanje stručnjaka spremnih na izazove koje im donosi praksa.

Ovim putem se zahvaljujemo predstavnicima kompanije PwC i iskreno se nadamo budućoj saradnji !

Arhiva

en_USEN