Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2024

Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave bh. studenata_tica za učešće na ljetnim Fellowship programima o ljudskim pravima koji organizuju Humanity in Action uredi u Amsterdamu, Berlinu, Kopenhagenu, Sarajevu (3. juni – 28. juni. 2024. godine) i u SAD-u, čiji će se Fellowship program održavati dijelom online i dijelom u SAD-u uživo (lokacija i termini će biti objavljeni uskoro).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje. Interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 110 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 4. februara 2024. godine putem online aplikacije. Za sva dodatna pitanja pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.

Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Arhiva

en_USEN