Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

POZIV ZA STUDENTE - STUDENT COMPETITION 2024.- HIFA OIL

Dragi naši studenti,

Kompanija Hifa Oil d.o.o. Tešanj, vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, odlučila je krenuti putem energetske tranzicije, te je ove godine započela svoju transformaciju iz naftne u energetsku kompaniju. Sama transformacija se ogleda u većem korištenju energije iz obnovljivih izvora, ali i aktivnoj izgradnji solarnih elektrana širom BiH kroz sektor Euro Solar. Prateći ovu viziju, promjena će se desiti i na vizuelnom identitu kompanije i svih njenih segmenata. 

U svom planu aktivnosti kompanija Hifa-Oil posebnu pažnju poklanja mladim ljudima, te ove godine kroz saradnju sa visokoškolskim ustanovama ima namjeru organizirati Student Competition 2024. Takmičenje je namijenjeno uspješnim studentima svih godina fakulteta, te se mogu prijaviti svi pojedinci koji imaju želju upotrijebiti svoja stečena znanja u praksi, ali i razmijeniti iskustva s kolegama širom BiH.

Svi prijavljeni studenti će biti podijeljeni u radne grupe po 4 studenta, koje će uključivati studente sa različitih fakulteta i usmjerenja, kako bi se kreirale kombinacije studenata sa različitim vještinama i znanjima i koji će sarađivati zajedno. Nakon formiranja grupa, studenti će zajedno raditi na projektnom zadatku koji će se konkretno odnositi na promjenu vizuelnog identita kompanije Hifa-Oil: „Prijedlog dizajna novog logotipa i marketinški plan aktivnosti prezentacije novog identiteta kompanije Hifa-Oil“. Konkretnije upute će biti dostavljene nakon prijava i formiranja grupa.

Sve grupe će svoja rješenja imati priliku predstaviti na finalnom događaju u februaru 2024. godine na kojem će neovisna komisija odlučiti o pobjedniku samog takmičenja. Za pobjedničku ekipu predviđena je nagrada u iznosu od 4.000 KM.

Prijavu za ovo takmičenje možete poslati Prodekanesi za nastavu i studentska pitanja na mail: jasmina.dzafic@unze.ba do 22.12.2023. godine.

Arhiva

en_USEN