Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Realizovana posjeta Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine

Kako je jedna od osnovnih ideja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici približiti studentima praktična iskustva na koja će primijeniti stečena znanja dana 28.05.2024. godine studenti IV godine studija su u pratnji profesora prof.dr. Almir Alihodžić, profesorice doc.dr. Jasmine Džafić, te asistentice Selme Aličković-Trako, dipl.oec. posjetili jednu od vrhovnih institucija na tržištu osiguranja – Agenciju za osiguranje Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

U Sarajevu ih je ispred Agencije za osiguranje srdačno dočekala direktorica Agencije gospođa Emina Jahić. Uvodnim predavanjem direktorica Agencije im je predstavila važnost neživotnog i životnog osiguranja za cijeli privredni sistem, zakonodavni okvir, nadležnosti agencije, važnost predstavljanja domaće statistike osiguranja na međunarodnom planu, i druga pitanja od vitalne važnosti za sektor osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Vrlo važno je istaći i da se tokom ove posjete predložilo formalno partnerstvo između Ekonomskog fakulteta Univerziteta Zenici i Agencije za siguranje u BiH kroz potpisivanje memoranduma o međusobnoj saradnji. Također, ovom prilikom se diskutovalo i o zanimljivim temama, te idejama o unapređenju sektora osiguranja, kako u kontekstu zakonodavnog okvira tako i u kontekstu tržišnog okvira.

Iskreno se nadamo da će ova posjeta rezultirati sa dosta praktičnih radova koji će biti od koristi sektoru osiguranja u BiH.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Agenciji za osiguranje Bosne i Hercegovine na čelu sa direktoricom gospođom Eminom Jahić, te se iskreno radujemo ponovnom susretu i budućoj saradnji !

Arhiva

en_USEN