Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Riječ dekana

Poštovani studenti, dobro došli na web stranicu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Ekonomski fakultet u Zenici osnovan je 2005. godine kao nastavno-naučna ustanova čija je misija obrazovanje mladih stručnjaka iz područja ekonomskih nauka: menadžmenta  i finansija i računovodstva.

Kroz organizovanje dodiplomskog (I ciklus) i postdiplomskog (II ciklus), te djelovanje Ekonomskog instituta, Fakultet se opredjeljuje za njegovanje dosadašnje tradicije visokog obrazovanja i kontinuirano inoviranje i osavremenjavanje programa i sadržaja koji su u skladu sa savremenim trendovima u ekonomiji

Privreda, nauka ali i državna administracija zahtijevaju, i još više će zahtijevati, stručnjake koji su osposobljeni da se hrabro suočavaju sa brojnim teškoćama i problemima i da ih uspješno prevazilaze, oslanjajući se na kreativnost, znanje, razumijevanje i upornost.

Stoga pozivamo sve zainteresovane maturante, studente da postanu dio našeg uspješnog tima i da svojim radom i zalaganjem daju doprinos unaprjeđenju studija na našem Fakultetu. Fleksibilnost, inovativnost, posvećenost studentu i okrenutost ka tržištu rada su naše prednosti koje vam garantuju uspjeh u akademskom i profesionalnom životu.

en_USEN