Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Stipendije za studij na Univerzitetima na Tajlandu za 2024. godinu- "Thailand Scholarship"

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine informisalo je da Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku, istraživanje i inovacije (MHESI) Kraljevine Tajland nudi stipendije u okviru “Thailand Scholarship” stipendijskog programa. Ponuđene stipendije odnose se na tri nivoa studija za različite oblasti i na većem broju visokoškolskih institucija na Tajlandu. U zavisnosti od visokoškolskih institucija za određenje programe studiranja i nivoe („Bachelor“, „Master“, „Doctor“) studiranja na koji se odnosi konkretan stipendijski program krajnji rokovi za prijavu su od 15. 1. 2024. do 31. 7. 2024. godine. Više informacija dostupno je na linku: https://www.mvp.gov.ba/medjunarodna_saradnja/stipendije_i_studijski_boravci/?id=51269

Svi gore navedeni programi studiranja dostupni su na engleskom i tajlandskom jeziku. Zainteresovani kandidati trebaju da kontaktiraju koordinatora svakog univerziteta za detaljne pojedinosti prije prijave na bilo koji program. Kandidati moraju podnijeti zahtjeve direktno visokoškolskim institucijama  u sklopu roka za podnošenje prijava za konkretni studijski program. Proces odabira kandidata obavit će domaća visokoškolska institucija.

Također više o navedenim Univerzitetima i njihovim studijskim programima, potrebnim dokumentima za podnošenje aplikacija za stipendije, kontaktima (koordinatorima) pri univerzitetima može ne naći na internetskoj stranici: https://doha.thaiembassy.org/en/content/thailand-scholarships-2024?cate=5f86cd9f0e928c5fde21ab83  ili na internetskoj stranici: Drive (e-office.cloud)

Arhiva

en_USEN