Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

STUDENTSKI RAZGOVORI O EU - SARAJEVO

Generation Change program Evropske unije u Bosni i Hercegovini vas poziva da se pridružite jedinstvenom događaju koji će oblikovati vašu budućnost!

Studentski razgovori o EU i ove godine će okupiti studente sa javnih univerziteta širom BiH kako bi se uključili u dijalog o reformama koje nas očekuju na putu evropskih integracija. Kroz interaktivni format razgovora studenti će dobiti priliku da učestvuju u osmišljavanju digitalne kampanje, kao i kreiranju preporuka/politika koje će zagovarati prema donosiocima odluka. Najaktivnije među studentima čeka nagradno putovanje u Brisel i posjeta institucijama Evropske unije.

Drugi u nizu studentskih razgovora o EU na Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu donosi inspirativnu temu „Od zamisli do inovacije: Mladi BiH kao kreativna snaga“ koja će okupiti istaknute govornike iz svijeta kreativne industrije, uključujući ambasadora Johanna Sattlera, šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Zašto?

Zato što vjerujemo da je važno da mladi budu uključeni u razgovor o ključnim reformama koje će oblikovati budućnost naše zemlje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Vaš glas je bitan, vaše ideje su važne, i zajedno možemo biti pokretači pozitivnih promjena.

Ako vam ovo zvuči kao fenomenalna prilika, ne oklijevajte da se prijavite odmah jer je broj mjesta ograničen!

Rezervišite sebi utorak, 19. mart 2024. g. od 10.30 do 12.00 sati i popunite kratki prijavni obrazac, a mi ćemo vam poslati pozivnicu i dodatne informacije o događaju.

Prijaviti se možete do nedjelje, 17.3.2024. g. do 23.59 sati.

Budite i vi dio GenChange – generacije koja stvara promjene!

Link za prijavu: https://s.mladi.org/studentski_razgovori_o_EU_Sarajevo

Arhiva

en_USEN