Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

Upriličen prijem uspješnih studenata od strane menadžmenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Naši studenti su rezultat oplemenjivanja i razvoja znanja, vještina i sposobnosti budućih uspješnih ekonomista kroz četverogodišnje studijske programe našeg fakulteta i druge nastavne i vannastavne aktivnosti. 

Na Ekonomskom fakultetu u četvrtak, 13.06.2024. godine  Dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici v. prof. dr. Ajla Muratović-Dedić i Prodekanesa za nastavu i studentska pitanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici doc. dr. Jasmina Džafić ugostile su studente prvog i drugog ciklusa studija koji su u prethodnom periodu pokazali proaktivnost i zalaganje u vannastavnim aktivnosti, te svojim trudom i radom postigli visoke rezultate. 

U opuštenoj atmosferi razgovaralo se o iskustvima studenata i budućim planovima, njihovim zalaganjima, te načinima pomoću kojih upravo oni mogu da doprinesu dodatnom razvoju ove ustanove. 

Na takmičenju Student Competition 2024. koje je organizovano od strane Hifa-Oil kompanije, Ekonomski falultet Univerziteta u Zenici predstavljali su studenti III godine studija – Amila Dizdarević, Munir Mujčić, Edin Sarajlić; IV godine studija – Đemila Mekić; te II ciklusa studija – Adnan Spahić, dipl.oec. Pobjedničku ekipu sačinjavala je naša studentica III godine studija Amila Dizdarević, zajedno sa kolegicom Eminom Alagić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Drugo mjesto osvojila je ekipa čiji član je bio naš student III godine studija Edin Sarajlić. 

Studentice druge godine studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Dženisa Đerahović, Lejla Mekić i Nađa Šišić su u prvoj fazi takmičenja sa svojom kretivnom prijavom odabrane kao najbolji tim ispred našeg fakulteta te ispunile uslov za ulazak u drugu fazu takmičenja. Želimo im mnogo sreće da zajedno u svom timu Leptiri osvoje prvo mjesto i studijsko putovanje u Brisel. 

Zapaženi su rezultati naših studenata i na regionalnom takmičenju “Ekonomijada & Menadžerijada 2024”, gdje je studentica druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici Emina Šaćirbegović, bila dio pobjedničkig tima koji je osvojio prvo mjesto u znanju. Naša studentica Emina je sa svojim timom osmislila uspješno rješanje stvarnog slučaja iz prakse na temu “Digitalizacija”. 

Magistrica Ekonomskog fakulteta Elma Sijerčić, MA je osvojila drugu nagradu u okviru unikatnog programa Sparkasse banke “Zlatno S za najbolji rad iz ekonomije i bankarstva” sa apliciranim radom na temu “Utjecaj korporativnog imidža osiguravajućih društava na lojalnost osiguranika u BiH” na takmičenju u kojem su učestvovali studenti sa šest vodećih Ekonomskih fakulteta iz cijele BiH.

Ovim putem upućujemo iskrene čestitke svim našim studentima na učešću i izuzetnim rezultatima na svim  takmičenjima. 

Postanite i Vi dio  pobjedničkih timova Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, mjestu gdje se stvaraju i koriste prilike, jer važno je gdje studirati. Upišite Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici https://unze.ba/upis/ekonomski-fakultet/ 

Arhiva

en_USEN