E-mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444
E-mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

USPJEŠNO REALIZIRANA JOŠ JEDNA SPORTSKA AKTIVNOST STUDENATA UNIVERZITETA U ZENICI

USPJEŠNO REALIZIRANA JOŠ JEDNA SPORTSKA AKTIVNOST STUDENATA UNIVERZITETA U ZENICI

26.03.2022. (subota) u 11.00 sati u Kuglani Zenica

Nakon više sedmičnih iscrpih treninga i priprema sa studentima Univerziteta u Zenici u bowlingu-kuglanju, izrodila se ideja i inicijativa za organizacijom prvog ekipnog prvenstva studenata kako bi odmjerili svoje ekipne i pojedinačne snage i iskazali takmičarski duh u cilju postizanja najboljih rezultata pravdajući sve do sada naučeno kroz teoriju i praksu u radu sa prof.dr.  Aleksom Stankovićem, dr. sc. Nerminom Salkanovićem i dr.sc. Behudinom Bajgorićem jer kuglanje utiče ne samo na razvoj psihomotornih osobina već pozitivno djeluje na karakter i ličnost pojedinca.

Sunčan subotnji dan bio je idelana prilika za sportsko takmičenje i druženje studenata u zeničkoj kuglani gdje se i održalo ekipno prvenstvo u bowlingu-kuglanju u organizaciji Univerzitetskog sportskog saveza studenata Zenica i uz podršku Univerziteta u Zenici  i Unije studenata Univerziteta u Zenici, ali  svakako i uz nesebičnu podršku naših prijatelja, ljubitelja sporta iz realnog sektora ZDK-a.

Ekipno prvenstvo studenata u Zenici u bowlingu-kuglanju otvorili su uz pozdravne riječi i podršku uvažena prof.dr. Alica Arnaut, Dekanesa Filozofskog fakulteta koja je napravila prvi izbačaj i oborila u prvom pokušaju sve čunjeve što je sa oduševljenjem prihvaćeno od svih prisutnih i bilo motivirajuće za dalje takmičenje, a pridružio joj se i prof. Arnel Kalušić, Savjetnik Ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a sa drugim izbačajem kugle, nakon čega je zvanično otvoreno prvenstvo studenata.

Rektor Univerziteta u Zenici, prof.dr. Jusuf Duraković lično i u razgovoru sa studentima pohvalio je dosadašnji rad i trud uključujući i vrijedne profesore, te zaželio sreću studentima tokom takmičenja koji su već uveliko euforično i energično čekali bacanje svoje prve kugle i obaranje što više čunjeva čineći da zenička kuglana ostane u najljepšem sjećanju svima i dobar razlog za ponovni dolazak, ali i što više igara i takmičenja u okviru drugih sportskih disiplina u narednom periodu.

Među 70-tak učesnika, studenata Univerziteta u Zenici, diplome i pehare zaslužili su svojim aktivitetom.

MUŠKA KATEGORIJA

I mjesto Ekonomski fakultet

1.Muamer Čejvan

2.Ajdin Šiljak

3.Kenan Jašarević

4.Munir Mujčić

II mjesto Ekonomski fakultet

1.Merim Berberović

2.Adnan Spahić

3.Nurudin Kovačević

4.Huso Ikanović

III mjesto Medicinski fakultet

1.Andrej Popov

2.Kenan Jupić

3.Miralem Bećirspahić

4.Sabahudin Buro

ŽENSKA KATEGORIJA

I mjesto Ekonomski fakultet

1.Amila Aletić

2.Alma Prijić

3.Mirnesa Šišić

4.Lamija Tutnjić

II mjesto Ekonomski fakultet

1.Almedina Haskić

2.Belma Pajić

3.Alma Alispahić

4.Amila Silajdžija

III mjesto Filozofski fakultet

1.Lejla Fermić

2.Vernesa Dedić

3.Iman Čuruković

4.Harisa Hazić

U ime menadžmenta Ekonomskog fakulteta, čestitamo Univerzitetskom sportskom savezu studenata Zenica za dobru organizaciju i svim učesnicima za učešće i osvojene pehare, a studentima našeg fakulteta zaslužno idu posebne čestitke sa željom da uvijek ponosno slavimo dobre rezultate.