Mail: ef@unze.ba / Tel: (+387 32) 460 467, 460 444

ZAPAŽENI REZULTATI NAŠIH STUDENATA NA ORGANIZOVANOM TAKMIČENJU HIFA-OIL KOMPANIJE

Ponosni smo da možemo objaviti da su naši studenti uzeli učešće na takmičenju pod nazivom „Student Competition 2024.“, organizovano od strane Hifa-Oil kompanije, na kome su predstavili jedinstvenu ideju i viziju plana aktivnosti koje treba proći kompanija Hifa-Oil na svom energetskom putu tranzicije.
Takmičenje je okupilo najbolje studente ekonomskih fakulteta i fakulteta za dizajn širom Bosne i Hercegovine koji su povezani u grupe predano radili na ispunjavanju zadataka postavljenih pred njih ujedno se takmičeći za vrijednu nagradu. Kompanija Hifa-Oil poziv za prijave fakultetima je dostavila sredinom decembra prošle godine, a nakon zatvaranja prijava formirane su grupe studenata kojima je dat projektni zadatak i rok od 3 mjeseca za njegovu realizaciju.
Osnovni motiv menadžmenta kompanije Hifa -Oil bio je povezati studente različitih fakulteta kroz ovo takmičenje i podstaći ih da zajedničkim radom i doprinosom ponude svoje najbolje viđenje trenutnog stanja tržišta kao i budućnosti.
Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici predstavljali su studenti III godine studija – Amila Dizdarević, Munir Mujčić, Edin Sarajlić; IV godine studija – Đemila Mekić; te II ciklusa studija – Adnan Spahić, dipl.oec.
Pobjedničku ekipu sačinjavala je naša studentica III godine studija Amila Dizdarević, zajedno sa kolegicom Eminom Alagić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću.
Drugo mjesto osvojila je ekipa koju su činili – naš student III godine studija Edin Sarajlić, Sara Ažman sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Hadžera Zukanović sa Fakulteta kompjuterskih nauka Univerziteta SSST i Jasmin Konjić sa Evropskog univerziteta Brčko.
Kompanija Hifa-Oil nagradila je prvoplasiranu ekipu sa novčanom nagradom od 4.000 KM, a drugoplasiranu sa novčanom nagradom od 1.000 KM.
Ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke našim studenticama i studentima na izuzetnim rezultatima, kao i kompaniji Hifa-Oil na izvrsnoj organizaciji takmičenja, ali i podršci i prilikama koje kontinuirano pružaju mladim ljudima prepoznavajući u njima istinski potencijal. Iskreno se nadamo budućoj saradnji !

Arhiva

en_USEN